Ulei esențial pur și terapeutic de Copaiba Balsam

25 lei41 lei

Copaiba este un ulei esențial balsamic, obținut din seva rășinoasă a arborelui cu același nume. Bun analgezic, antiinflamator și antibacterian, este recomandat în orice probleme ale pielii. Se spune despre Copaiba că ne face pielea fericită. Afecțiunile tractului respirator intră și ele sub umbrela acțiunilor uleiului esențial de Copaiba: bronșită, dureri de gât, răceală, tuse etc. Copaiba este un adevărat balsam în caz de infecții de orice fel, precum și în crampe, spasme și dureri, indiferent de localizare.

Aromă bogată, rășinoasă, senzuală, ajută la relaxare, domolirea stresului și a prea multor gânduri. Susține somnul adânc și odihnitor.

Descriere

Ulei esențial de Copaiba balsam

Copaiba este un arbore ce crește în pădurile tropicale din America de Sud. Din trunchiul său, se extrage o sevă rășinoasă, care apoi este distilată pentru obținerea uleiului esențial. ulei esențial de copaiba balsam

Atât rășina, cât și uleiul, sunt folosite la fabricarea medicamentelor și a produselor cosmetice (săpunuri, loțiuni etc).

Ambele conțin cantități mari (peste 90%) de sesquiterpene, o clasă de compuși chimici naturali, cunoscuți ca puternici agenți antiinflamatori și antibacterieni.

Dintre aceștia, preponderentă este beta-cariofilena, un compus chimic natural care interacționează cu receptorii canabinoizi din piele. Acest lucru determină celulele pielii să secrete beta-endorfine, unul dintre hormonii fericirii. Cu alte cuvinte, am putea spune că balsamul de Copaiba ne face pielea fericită.

Copaiba Balsam este unul dintre uleiurile esențiale cu cele mai puține riscuri pentru piele. Poate fi foarte eficient în calmarea iritațiilor, regenerarea pielii și ameliorarea problemelor cronice de piele. De aceea, este un ingredient important în orice produs de îngrijire a pielii.

Aroma subtilă a balsamului de Copaiba oferă sprijin important în timpul sezonului rece. Bronșita, tusea, răceala și alte afecțiuni asemănătoare pot fi ameliorate cu ajutorul balsamului de Copaiba.

O varietate de infecții își pot găsi alinarea cu acest ulei esențial: infecții streptococice, infecții urinare, infecții în gât, infecții vaginale, leishmanioză etc.

Până acum, proprietățile benefice ale balsamului de Copaiba sunt cunoscute mai mult pe baze anecdotice și empirice. Cercetări au început să se facă, iar majoritatea studiilor au fost făcute pe animale. Rezultatele arată promițător. Balsamul Copaiba pare a avea potențial în lupta cu mai multe afecțiuni, printre care scleroza multiplă, infecții cutanate cauzate de stafilococul auriu, probleme ale cavității bucale provocate de bacterii streptococice, dureri artritice etc.

La ce e folositor pe plan emoțional și energetic?

 • Echilibrant, liniștitor
 • Ne ajută să ne conectăm la realitate, să fim cu picioarele pe pământ
 • Conferă sentimentul unui sprijin, a unei baze statornice pe care stăm, ne ajută să simțim încredere, stabilitate

Informații suplimentare

Cantitate

5 ml, 10 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Ienupăr

  35 lei54 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Coriandru

  36 lei59 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Litsea

  22 lei42 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Ghimbir

  41 lei69 lei
  Selectează opțiunile