Ulei esențial pur și terapeutic de Piper Negru

35 lei58 lei

Unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru dureri musculare, Piperul Negru este de asemenea folosit ca tonic și stimulant pentru sistemul nervos, sistemul circulator, sistemul imunitar și cel digestiv. Produce vasodilatație și încălzire la locul aplicării. Bun antiviral și antibacterian, ajută la prevenirea sau ameliorarea infecțiilor. Util în combaterea febrei din răceli și gripe. Studiile au pus în evidență potențialul său în renunțarea la fumat, prin reducerea poftei de tutun și a manifestărilor neplăcute asociate cu sevrajul. Stimulant pentru creier și sistemul nervos, se recomandă a nu se folosi înainte de somn.

Descriere

Ulei esențial de Piper Negru

Din boabele condimentate ale plantei Piper nigrum se obține, prin distilare cu aburi, ulei esențial de piper negru.

Piperul – și al său ulei esențial de piper – a fost de mult folosit în medicina tradițională. Există mențiuni despre el în vechile texte sanscrite și chineze din secolul al X-lea î. Ch. Plinius cel Bătrân – cel care a zis celebrul aforism ”in vino veritas” – a considerat piperul mai valoros decât aurul. Acest atribut a rămas corelat cu boabele de piper timp de multe secole ulterioare.

În Evul Mediu, se spunea despre lucrurile importante că sunt ”dragi ca piperul”. Regii și prințesele primeau în dar boabe de piper. Însuși despre Atilla Cuceritorul legenda spune că a primit tribut scorțișoară și boabe de piper din partea Romei asediate.

Exista un comerț intens cu această plantă, iar avuțiile unor porturi importante precum Veneția și Genova erau măsurate și în boabe de piper. Importanța sa de atunci rămâne consemnată și azi, prin faptul că există mai multe străzi ce îi poartă numele (de exemplu, în Londra și Cape Town).

Piperul a fost unul dintre condimentele care au inspirat marile expediții geografice. Comerțul cu piper a fost dominat pe rând de arabi, venețieni, portughezi, olandezi și britanici.

Prima mențiune a uleiului esențial de Piper o face Saladino Ferro în lucrarea sa Compendium Aromatorium (1488). Această lucrare face referire la distilarea boabelor, pentru a se obține ulei esențial de piper.

Se spune despre călugării budiști din Munții Himalaya că luau boabe de piper cu ei, în călătorii lungi; sugeau boabele din când în când, pentru a avea forță și energie de a-și continua călătoria și pentru a atenua junghiurile de foame.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Stimulant, îmbunătățește vigilența, rezistența, vigoarea
 • Ideal în momentele când e nevoie de schimbare, căci reduce fricile și sprijină motivația
 • Încurajează deblocarea energiilor stagnante
 • Încălzește o inimă rănită și rece
 • Protejează de energiile negative

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Ghimbir

  41 lei69 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Tămâie

  65 lei110 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Trandafir

  370 lei696 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Coriandru

  36 lei59 lei
  Selectează opțiunile