Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Litsea

22,00 lei42,00 lei

Se remarcă prin aroma sa citrică, asemănătoare lămâiei, fructată, dulce-acrișoară. Este unul dintre cele mai utile uleiuri esențiale în caz de oboseală emoțională și convalescență fizică. Conferă optimism, încredere, limpezește mintea, atenuează durerile de cap. Ajută sistemul imunitar, are potențial contra agenților patogeni (stafilococi, candida, e-coli etc). Proprietățile sale o recomandă în probleme ale pielii (acnee, dermatite, infecții, eczme, înțepături de insecte etc), inclusiv ca deodorant, dar e indicat să nu depășiți concentrația de 0.8% Litsea în ulei vegetal. Utilă în congestii respiratorii, astm, răceli, gripă etc, are efect tonic asupra bronhiilor. Dezinfectează aerul din încăperi și suprafețele de lucru (mese, birouri, blat și ustensile de bucătărie, faianță și gresie etc). Stimulează apetitul și reduce crampele abdominale. Ajută la reglarea aritmiei cardiace, reduce hipertensiunea. Poate ține la distanță țânțarii.

Descriere

Ulei esențial de Litsea

Cunoscut și ca May Chang, uleiul esențial de Litsea se obține prin distilare din fructul arborelui chinezesc May Chang. Fructele acestui arbore seamănă cu boabele de piper, de aici rezultând numele din popor ”piperul din munți” sau ”piperul chinezesc”. Ulei esențial de litsea se obține și din frunzele aceluiași arbore, dar acest ulei esențial este de calitate inferioară.

Apariție relativ nouă (începând cu anii ’50) pe scena aromaterapiei occidentale, Litsea este un competitor redutabil pentru Lemongrass și Bergamotă și este folosit tot mai mult în parfumuri, săpunuri și alte produse de toaletă.

Bun repelent, dezinfectant, antiviral, antiseptic etc, Litsea poate fi folosită la curățenia generală a casei, prin adăugarea sa în apă sau în produsele de curățenie, singură sau împreună cu alte uleiuri cu proprietăți similare, ca de ex. Arbore de ceai, Manuka, Lămâie etc. Poate fi folosită cu succes atât de sine stătătoare sau în diverse combinații, cât și ca înlocuitor pentru Bergamotă și, uneori, Lemongrass.

Uleiul esențial de Litsea este folosit în industria chimică pentru sinteza de vitamina A și aromelor asemănătoare celei de violete.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Aduce bună-dispoziție, veselie, optimism
 • Reîmprospătează energiile și tot ce e în jur
 • Calmează, liniștește
 • Aduce claritate în gândire
 • Încurajează sentimentele de libertate și încredere
 • Un ulei foarte important în momentele de oboseală emoțională

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Lămâie

  21,00 lei36,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Neroli

  125,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Măghiran

  33,00 lei51,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Rozmarin

  22,00 lei37,00 lei
  Selectează opțiunile