Ulei esențial pur și terapeutic de Morcov

39 lei59 lei

Cunoscut îndeosebi datorită efectelor frumoase pe care le are asupra pielii, uleiul esențial de Morcov tonifiază țesuturile, omoară bacteriile și sprijină regenerarea celulară. Este un bun echilibrant și reglator hormonal. Ajută la scăderea presiunii sangvine și la vasodilatație. Ajută la detoxifierea organismului. Datorită efectelor diuretice bune, e util în caz de reumatism, gută, artrită, infecții urinare, pietre la rinichi, celulită etc.

Descriere

Ulei esențial de Morcov

Semințele mici sunt sursa din care se obține, prin distilare cu aburi, ulei esențial de Morcov. Aplicația sa terapeutică principală este pentru sănătatea pielii. Este deosebit de apreciat pentru abilitatea sa de a îngriji pielea matură și lezată. Poate fi combinat cu succes cu alte uleiuri esențiale cu acțiuni similare, precum Tămâie, Opopanax, Palmarosa etc.

Morcovul a devenit una dintre cele mai importante rădăcinoase din lume, deoarece e foarte bogat în nutrienți și proprietăți curative. Originar din Afghanistan, era cunoscut și de vechii greci și romani. Binecunoscutul morcov portocaliu a început să fie cultivat abia în secolul al XVII-lea, în Olanda.

În secolele XVI – XVII, morcovul era prescris ca remediu datorită proprietăților sale carminative, digestive și hepatoprotectoare. Încă din acele timpuri,  morcovul era considerat un excelent detoxifiant al sângelui, un adevărat panaceu pentru probleme digestive, cutanate, pulmonare, alergii și tonic pentru sistemul nervos. Ajutorul dat vederii este de asemenea un fapt mult vehiculat – se spune că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaților li se dădea morcov pentru a li se îmbunătăți vederea pe timp de noapte.

Numele său vine de la termenul indo-european ”ker”, însemnând corn, referire la forma sa. Acest termen a derivat în latinescul carota, grecescul karoton și, ulterior, în termenul francez carotte. În engleza veche, nu se făcea deosebire între morcovi (care pe atunci erau preponderent albi) și păstârnac. Ambele erau denumite sub numele generic moru, de la indo-europeanul mork = rădăcină ce poate fi mâncată. Chiar și în ziua de azi, în multe limbi, morcovul e numit cu același termen folosit pentru ”rădăcină”.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Promovează întinerirea spiritului și combate sentimentele de ”învechire”, ”demodare”.
 • Înlătură blocajele energetice, eliberând energiile stagnante.
 • Sprijină dezvoltarea sinelui și energia generală a organismului.

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Litsea

  22 lei42 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Lămâie

  21 lei36 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Portocală

  23 lei35 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Ienupăr

  35 lei54 lei
  Selectează opțiunile