Ulei esențial pur și terapeutic de Bergamotă

43 lei70 lei

Unul dintre cele mai recomandate uleiuri esențiale pentru suflet și emoții, Bergamota atenuează sentimente negative precum anxietatea, tristețea, atacurile de panică, ajutând la redarea bunei-dispoziții și a calmului sufletesc. Eficient antibacterian și antifungic, uleiul de Bergamotă e folositor în problemele pielii. Efectele sale detensionante îl recomandă și în probleme musculare. Neplăcerile sistemului respirator pot fi eficient atenuate cu Bergamotă, precum și cele ale sistemului urinar și digestiv.

Descriere

Ulei esențial de Bergamotă

Bergamota este un fruct citric, de culoare galbenă sau verde, ce crește în pomi mici și delicați din Italia și Franța. Din pielița fructului aproape copt, prin presare la rece, se obține ulei esențial de Bergamotă. Acest ulei dă faimosului ceai Earl Grey aroma  sa unică. În industria cosmetică si cea a parfumurilor, uleiul esențial de Bergamotă este foarte importantă, pentru că acționează ca fixativ în preparatele cosmetice și parfumuri. Tot ea este cel mai important ingredient al produselor de tipul ”Eau de Cologne” , unde este completată de Neroli, Lămâie, Portocală, Petitgrain, și adeseori Rozmarin și Trandafir.

Bergamota este nativă din Italia, dar acum crește și în țări din America Latină, Africa și SE Asiei. În general, fructul nu este destinat consumului, ci mai mult pentru obținerea uleiului esențial și a extractelor. Acestea se folosesc atât în aromaterapie, cât și în parfumerie și industria de cosmetice. Folosirea directă a produselor din bergamotă pe piele nu este recomandată, deoarece cresc fotosensibilitatea pielii, putându-se ajunge la fototoxicitate. Acest lucru înseamnă că extractul/ uleiul esențial de bergamotă aplicat pe piele, în combinație cu razele solare pot cauza vătămări majore pielii. Uleiul esențial de Bergamotă este unul dintre cele mai fototoxice uleiuri. De aceea, se recomandă a se respecta cu strictețe indicațiile de aplicare pe piele.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Are efect liniștitor, relaxant, dar totodată tonic pentru psihic și suflet
 • Aduce bună-dispoziție, optimism
 • Scoate la suprafață sentimentele reprimate, pentru a elibera sufletul de povara lor
 • Dispersează sentimentele de furie și frustrare
 • Îmbunătățește relația cu sinele

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Neroli

  125 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Ylang Ylang Complet

  39 lei62 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial de Lavandă & CBD 10% pur și terapeutic

  76 lei125 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Lămâie

  21 lei36 lei
  Selectează opțiunile