Ulei esențial pur și terapeutic de Lime

25,00 lei39,00 lei

O aromă veselă, luminoasă, ce conferă bună dispoziție și sentimente pozitive, uleiul esențial de Lime este unul dintre cele mai accesibile și iubite uleiuri esențiale. Este apreciat mai ales pentru abilitatea sa de a curăța (atât la propriu, cât și la figurat), de a reîmprospăta și de a reînnoi. Aromaterapeuții îl recomandă îndeosebi pentru efectele sale extraordinare împotriva agenților patogeni: bacterii, virusuri, fungi etc., cât și pentru efectele extraordinare pe care le are asupra spiritului și dispoziției. Se spune că e de folos în curățarea energetică a aurei.

Stoc Epuizat

Descriere

Ulei esential de Lime

Deoarece acest produs, ulei esential de Lime, este similar în aromă și proprietăți terapeutice cu uleiul esențial de Lămâie, cele două sunt inter-schimbabile, pot fi folosite unul în locul celuilalt.

Uleiul esențial de Lime poate fi obținut în două moduri:

 • prin presarea la rece a cojii fructului
 • prin distilarea cu aburi a întregului fruct

Uleiul esențial obținut prin presare la rece este fototoxic, pe când cel obținut prin distilare nu.

Ulei esential de Lime poate fi produs și din alte două specii de Lime – kaffir și limbu. Uleiul esențial produs din varietatea de kaffir lime (Citrus hystrix) are o aromă proaspătă, dulce, ca și coaja de lămâie. Cel obținut din limbu, sau lime indian (Citrus medica), are o aromă delicioasă, foarte exotică. Din frunzele varietății kaffir se obține uleiul esențial de Combava (sau kaffir lime petitgrain). Uleiurile obținute din fructe și cele din frunze au altă compoziție chimică și, deci, proprietăți și utilizări diferite.

Originar din Asia (India și Asia de SE), Lime-ul a fost introdus în America de mauri, iar de acolo a migrat spre America. Vasele care îl transportau erau cunoscute sub numele de ”lime juicer” (suc de lime), iar membrii echipajului contau pe el să îi protejeze de scorbut, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

În prezent, e cultivat mai ales în țările tropicale și subtropicale, îndeosebi Italia, Indiile de Vest și America. E folosit în industria alimentară, în băuturi (ginger ale, cocktailuri, cola etc) și în industria de parfumuri și cosmetice.

La ce e bun pe plan emoțional și energetic?

 • Revigorează, curăță, înalță spiritul și ridică moralul
 • Atenuează anxietatea, depresia și frica
 • Readuce cheful de viață, jovialitatea, voia bună

Informații suplimentare

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Ulei esențial pur și terapeutic de Santal

  149,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Palmarosa

  21,00 lei36,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Salvie

  45,00 lei80,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Ylang Ylang Complet

  39,00 lei62,00 lei
  Selectează opțiunile