Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Pin Douglas

35,10 lei59,00 lei

Cunoscut și sub numele de Pin de Oregon sau Brad Douglas, acest arbore este de fapt un pin, originar din America de Nord și des întâlnit și în nordul Europei. Mirosul său este cel pe care îl putem simți atunci când intrăm într-o florărie în apropierea Crăciunului: un amestec înălțător între izurile tuturor speciilor de conifere din încăpere, peste care se așterne aroma delicată a tuturor florilor. Tradițional, Pinul Douglas a fost folosit împotriva diareei, cistitei, colitei, pentru întreținerea pielii și, evident, pentru sănătatea sistemului respirator. Studii au demonstrat că uleiurile esențiale obținute din arbori aparținând familiei Pinaceae pot avea acțiune eficientă în prevenirea pierderii osoase.

Stoc Epuizat

Descriere

Ulei esential de Pin Douglas

Aroma de ulei esential de Pin Douglas este cumva mai dulce și mai complexă decât a celorlalte uleiuri de conifere. Pe lângă notele caracteristice de brad, lemnoase, sunt perceptibile și ușoare tente florale și citrice. Datorită acestei complexități aromatice, se combină bine atât cu uleiuri de conifere, cât și cu cele citrice, florale, dar și cu cele cu tentă mentolată.

Arborele din care se extrage acest ulei esențial crește de-a lungul coastei Pacificului, din Columbia Britanică, în Oregon, Montana, Colorado, California, chiar și în anumite regiuni din Mexic. Prosperă la altitudini de peste 1800 m, în regiuni însorite, cu sol umed. Durata de viață variază între 500 și 1000 de ani. La maturitate, paote ajunge până la 100 metri înălțime. Datorită dimensiunilor și rezistenței impresionante, lemnul și cheresteaua ce rezultă din el sunt foarte prețuite.

Un fapt interesant despre acest copac este faptul că, datorită scoarței sale foarte dure, are capacitatea de a supraviețui incendiilor de vegetație. Singura pagubă ce se produce este înnegrirea scoarței. Multe dintre animalele din pădurile de pin Douglas se bazează, în dieta lor, pe acele acestui copac. Numeroase specii de păsări, precum și iepuri, căprioare, castori, veverițe se hrănesc din acest copac. Urșii, după ce scrijelesc scoarța, se hrănesc cu seva de sub ea.

Numele arborelui se trage de la botanistul britanic David Douglas, cel care a fost primul care a reușit să crească cu succes acest arbore în Marea Britanie.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Revitalizează mintea și echilibrează corpul
 • Promovează o identitate de sine mai puternică și imagine pozitivă mai puternică asupra sinelui
 • Ajută la înlăturarea blocajelor de comunicare dintre generații (tineri și seniori)
 • Ajută comunicarea dintre persoane aparținând diferitelor generații de vârstă

Informații suplimentare

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Cantitate

1 ml, 10 ml, 5 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Brad Siberian

  26,00 lei39,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Bergamotă

  43,00 lei70,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Arbore de ceai

  24,00 lei42,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Eucalipt globulus

  21,00 lei32,00 lei
  Selectează opțiunile