Ulei esențial pur și terapeutic de Eucalipt citriodora

24,90 lei33,00 lei

Cu aroma sa ușor lămâioasă, Eucaliptul Citriodora este recomandat pentru a purifica și a curăța mediul înconjurător și sistemul nostru imunitar, înlăturând bacteriile, virusurile (mai ales virusul herpetic), fungii și orice alți agenți patogeni. De asemenea, poate reduce inflamațiile supărătoare. Combinat cu Patchouli și Cedru, poate constitui un bun agent repelent, pentru ținerea la distanță a insectelor. Sufletului și psihicului le este de ajutor prin acțiunile sale de liniștire, curățare și atenuare a emoțiilor și stărilor negative.

Descriere

Ulei esential de Eucalipt Citriodora

Acea aromă binecunoscută, specifică eucaliptului, nu caracterizează acest ulei esential de Eucalipt Citriodora. Acest lucru se întâmplă deoarece conține puțin 1.8 cineole. În schimb, este bogat în compusul chimic citronellal, o aldehidă responsabilă atât pentru aroma sa lămâioasă , cât și pentru proprietățile sale antimicrobiene și repelente. Datorită aromei sale, Eucaliptul Citriodora mai este cunoscut și sub numele de eucalipt lămâios.

Toate cele aproximativ 600 de specii de Eucalipt își au originea în Australia. Genul Corymbia, din care face parte si Eucaliptul Citriodora (cu numele său latin  Corymbia Citriodora), cuprinde aproximativ 113 specii. Unii botaniști și naturaliști consideră că genul Corymbia ar trebui considerat un gen de sine stătător, nu o specie a eucaliptului. Cu atât mai mult cu cât cercetări științifice moleculare, conduse pe la mijlocul anilor ’90, au relevat o asemănare mai mare a genului Corymbia cu Angophora, decât cu Eucalyptus. Totuși, cele 3 genuri – Angophora, Corymbia și Eucalyptus – sunt puternic înrudite și de multe ori dificil de făcut deosebirea între ele, astfel că sunt denumite în mod obișnuit ”eucalipt”.

Arborele din care se obține ulei esential de eucalipt citriodora este endemic în nord-estul Australiei. Este un arbore înalt, cu coajă alb-rozalie, frunze înguste și flori albe. În orașul australian Perth, există un parc, numit Kings Park (Parcul Regilor) care are o alee faimoasă pentru ”perdeaua” de arbori de Eucalipt Citriodora care au fost plantați pe marginea sa, acum mulți ani în urmă.

Varianta nerafinată de ulei esential de Eucalipt Citriodora se folosește în general în parfumerie. Uleiul rafinat se folosește în produsele repelente, în special cele contra țânțarilor. Un studiu care compara diverse produse repelente a pus în evidență faptul că acele produse care conțineau ulei de eucalipt citriodora erau foarte eficiente în a ține țânțarii la distanță de mâna omului.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Răcorește spiritul, mintea și corpul
 • Calmează, liniștește
 • Ridică moralul și înveselește, fără a fi prea puternic sau stimulant

Informații suplimentare

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Cedru Atlas

  22,00 lei31,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Tămâie

  65,00 lei110,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Lime

  25,00 lei39,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Mandarină

  33,00 lei56,00 lei
  Selectează opțiunile