Ulei de ricin

25,00 lei

Foarte hidratant și nutritiv, uleiul de ricin are o consistență mai groasă. Poate fi folosit pe piele ca atare, sau combinat cu alte uleiuri vegetale. Constituie o bază perfectă pentru diluarea uleiurilor esențiale. Este bogat în acid ricinoleic, un acid gras mononesaturat, de tipul omega-9, ce acționează ca un umectant. Printre principalele sale calități și întrebuințări se numără:

  1. hidratarea și menținerea nivelului de hidratare al pielii
  2. ameliorarea unor neplăceri precum acneea, cicatricile, negii, bătăturile și calusurile, vergeturile, infecțiile fungice
  3. menținerea sănătății părului și scalpului
  4. reducerea inflamațiilor și atenuarea durerilor

10 în stoc

Descriere

Extras din semințele plantei Ricinus communis, uleiul de Ricin este un ulei vegetal cu multe întrebuințări, folosit de mii de ani. Planta de ricin crește cu preponderență în Africa, America de Sud și India. La momentul actual, India este cel mai mare producător de ulei de ricin din lume.

Semințele de ricin conțin o enzimă toxică, numită ricin. Procesul de încălzire prin care trec semințele pentru extragerea uleiului dezactivează această enzimă, permițând ca uleiul să fie folosit în siguranță. Mai întâi, semințele sunt presate la rece, după care se aplică un procedeu ce presupune temperaturi înalte.

De-a lungul istoriei, uleiul de ricin a fost folosit ca laxativ și pentru inducerea travaliului. Astăzi, întrebuințarea lui primară este în domeniul cosmetic.

Citește mai multe despre acest ulei în articolul ”6 beneficii ale uleiului de ricin”.

Foarte hidratant și nutritiv, uleiul de ricin are o consistență mai groasă. Poate fi folosit pe piele ca atare, sau combinat cu alte uleiuri vegetale. Constituie o bază perfectă pentru diluarea uleiurilor esențiale. Este bogat în acid ricinoleic, un acid gras mononesaturat, de tipul omega-9, ce acționează ca un umectant. Printre principalele sale calități și întrebuințări se numără:

  1. hidratarea și menținerea nivelului de hidratare al pielii
  2. ameliorarea unor neplăceri precum acneea, cicatricile, negii, bătăturile și calusurile, vergeturile, infecțiile fungice
  3. menținerea sănătății părului și scalpului
  4. reducerea inflamațiilor și atenuarea durerilor

Informații suplimentare

Cantitate

100 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

  • Reducere! Quick View

    Ulei esențial pur și terapeutic de Rozmarin

    22,00 lei37,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Reducere! Quick View

    Ulei esențial pur și terapeutic de Cimbru ct. thymol

    35,00 lei59,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Ulei esențial pur și terapeutic de Mușețel German

    170,00 lei
    Selectează opțiunile
  • Reducere! Quick View

    Ulei esențial de Lavandă & CBD 10% pur și terapeutic

    54,00 lei89,00 lei
    Selectează opțiunile