Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Eucalipt dives

20,00 lei29,00 lei

Răcoritor și pătrunzător, Eucalipt Dives este cunoscut și drept Eucaliptul mentolat (Peppermint Eucalyptus), datorită faptului că, în mirosul său, sunt evidente note răcoroase și luminoase de mentă, ce dau uleiului esențial o aromă mentolată. Asemenea celorlalte uleiuri esențiale de eucalipt, și Eucalipt dives este un suport important pentru sănătatea tractului respirator. Această specie de eucalipt posedă numeroasele beneficii terapeutice ale mai comunului E. globulus, cu un adaos proaspăt și curat de mentă.

Folosit prin inhalare, în creme de corp și/sau în apa de baie, Eucaliptul Dives ajută întreaga familie să facă față cu brio provocărilor respiratorii pe care le aduce cu sine sezonul rece.  Proprietățile sale de reîmprospătare ajută corpul obosit, dându-i un impuls de prospețime și energie. Aroma sa stimulantă poate oferi un sprijin important minții, în momentele de oboseală și încețoșare. Izul său vesel revitalizează simțurile și împrospătează aerul din încăpere, motiv pentru care Eucalipt dives este un bun adaos în produsele de curățenie.

Descriere

Ulei esential de Eucalipt Dives

Din frunzele late ale speciei Dives a eucaliptului, se obține ulei esential de eucalipt dives. Această specie este cunoscută în limbaj popular sub numele de mentă cu frunză lată sau mentă albastră.

Uleiul esențial de Eucalipt Dives este bogat în compusul chimic piperitone. În anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, piperitone era folosit pentru obținerea pe cale sintetică a mentolului. Treptat, această practică a fostulei  înlocuită de obținerea mentolului din uleiurile esențiale de Mentha arvensis și, ulterior, Mentha x piperita.

Originar din Australia, Eucaliptul numără azi peste 600 de specii, ce cresc mai ales în regiunile sub-tropicale precum Asia Centrală, Nordul Africii și California (unde aproape au devenit dăunătoare, amenințând multe specii indigene). Eucaliptul Dives, nativ din Tazmania și Australia, este un remediu tradițional în regiunile sale de baștină, unde frunzele erau fumate pentru a atenua dificultățile de respirație. Aborigenii australieni foloseau frunzele pentru a trata rănile, iar africanii foloseau pudra fină obținută din scoarță ca să țină la distanță insectele. Eucaliptul dives a fost descris și consemnat în mod oficial pentru prima dată în 1843, de către Johannes Conrad Schauer.

Epitetul specific – dives – este un termen latin, ce înseamnă ”bogat”. Acest lucru face referire la frunzele sale, atât de bogate în ulei.

Uleiul esențial e folosit în industria farmaceutică, fiind component important în multe siropuri, creme, alifii și alte preparate farmaceutice; este, de asemenea, folosit în medicina veterinară, produsele de igienă orală, săpunuri, detergenți și alte produse de igienă și curățenie. Din diverse părți ale plantei se obțin  mai multe vopsele.

 

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Precum o gură de aer proaspăt, Eucaliptul aduce claritate în gândire, limpezește gândurile și sprijină concentrarea
 • Eucaliptul dives calmează mintea
 • Întărește motivația în momentele de epuizare accentuată
 • Este asociat cu alinarea suferinței și durerii sufletești, a dorului, a regretelor, a mâhnirii
 • Deschide inima și mintea, echilibrând totodată emoțiile

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Arbore de ceai

  24,00 lei42,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial pur și terapeutic de Lămâie

  21,00 lei36,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Ulei esențial pur și terapeutic de Ylang Ylang Complet

  39,00 lei62,00 lei
  Selectează opțiunile
 • Reducere! Quick View

  Ulei esențial de Lavandă & CBD 10% pur și terapeutic

  54,00 lei89,00 lei
  Selectează opțiunile