Ulei esential organic – TAMAIE – Aromax

99 lei

Ulei versatil, are multe proprietăți și utilizări. Atenuează fricile și stările negative, sprijină meditația și calmarea minții. Îmbunătățește aspectul pielii, atenuează imperfecțiuni precum cicatrici, vergeturi, pete pigmentare, riduri; previne infecțiile bacteriene la nivelul pielii. Poate atenua contracțiile musculare, mai ales la nivelul cefei și umerilor, fiind astfel de folos în caz de dureri de cap și spate. Utilă în congestii respiratorii, mai ales la nivelul plămânilor, în atacuri de astm, bronșită, laringită, tuse spastică, insuficiență respiratorie minoră. De folos și pentru sistemul digestiv, reglarea fluxului menstrual și sistemului reproducător, afecțiuni ale tractului urinar.

*Circulă multă informație, eronată și potențial periculoasă, în ceea ce privește folosirea uleiului esențial de Tămâie în prevenția și tratamentul cancerului. Vă recomandăm să citiți articolul Frankincense Oil and Cancer in Perspective , scris de renumitul expert Robert Tisserand.

Descriere

Cunoscut și sub numele de Olibanum, uleiul esențial de Tămâie este obținut din rășina arborelui Boswellia carterii. Din trunchiul arborelui iese o sevă albă, care e lăsată să se întărească, alcătuind niște formațiuni denumite ”lacrimi”. Lacrimile sunt apoi uscate și fie pudrate pentru a fi folosite în ritualuri religioase, fie distilate pentru obținerea uleiului esențial.

În timpuri străvechi, vinul era întărit cu tămâie, pentru  a ajuta la digestie. Tămâia era arsă în timpul ceremoniilor religioase și al meditațiilor, dar și pentru a alunga spiritele rele din încăperi, mai ales pe timp de boală. Chinezii foloseau tămâia în tratamentul tuberculozei glandei limfatice. În timpurile lui Iisus, era considerată la fel de valoroasă ca aurul.

Astăzi, uleiul esențial de Tămâie e folosit în parfumerie, în săpunuri și cosmetice ca fixativ și în aromaterapie.

Comparativ cu rășina folosită în biserici, uleiul esențial de tămâie are o aromă mai curată, mai dulce și mai proaspătă, astfel că mulți o preferă în fața rășinei. Uneori, tămâia este încadrată la note de mijloc-vârf, datorită conținutului mare de monoterpene, dar de obicei o veți găsi definită ca notă de bază.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Sprijină senzația de prezență, de mindfulness – să fim prezenți aici, acum
  • Îmblânzește pornirile agresive și ieșirile nervoase
  • Adâncește meditația și introspecția, calmând mintea și spijinind atenția concentrată
  • Ajută la eliberarea de obsesiile trecutului, însoțite de anxietate
  • Favorizează vindecarea emoțională pe toate nivelurile
  • ȚARA DE ORIGINE – Somalia
  • METODA DE EXTRACȚIE – Distilare cu aburi
  • EXTRAS DIN – Rășină
  • NOTA – Bază
  • POTRIVIT PENTRU COPII – Da
  • CULOARE – Galben pal
  • CONSISTENȚĂ – Fluid, apos
  • INTENSITATEA INIȚIALĂ A AROMEI – slabă – medie
  • DURATĂ DE VIAȚĂ – 2-3 ani

Recomandat pentru

  • Anxietate
  • Astm
  • Bronșită
  • Cicatrici
  • Cistită
  • Convalescență
  • Depresie postnatală
  • Durere de cap
  • Dureri musculare
  • Infecție urinară
  • Liniștire
  • Meditație
  • Relaxare
  • Riduri
  • Sindrom premenstrual
  • Uretrită
  • Vergeturi

Proprietăți terapeutice

  • Analgezic
  • Antibacterian
  • Antiinflamator
  • Antioxidant
  • Cicatrizant
  • Imunostimulant
  • Regenerant pentru piele
  • Tonic

Cantitate: 10 ml

www.aromax.ro

Informații suplimentare

Greutate 10 g
Volum

10 ML

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.