Ulei de cocos fracționat – pentru diluarea uleiurilor esențiale

29,00 lei

Uleiul de cocos fracționat este alcătuit din acizii grași cu lanț mediu capric și caprilic din uleiul de cocos. Deoarece este incolor, inodor, rezistă bine în timp și se comportă bine pe piele, uleiul de cocos fracționat este un produs versatil.

Nu are o textură grasă, este ușor, emolient și pătrunde repede în piele. Nu astupă porii și este potrivit pentru toate tipurile de piele, de la tenul normal, până la cel sensibil sau cu tendință acneică.

Poate fi încălzit fără teama de a pierde proprietățile. Spre dosebire de uleiul de cocos, cel fracționat nu își schimbă textura la diferențele de temperatură. Este un bun vector (bază de diluare) pentru folosirea uleiurilor esențiale prin aplicare pe piele.

12 în stoc

SKU: UCFR100 Categorie:

Descriere

Ulei de cocos fracționat – proprietăți și beneficii
Obținut din uleiul de cocos, acest ulei de cocos fracționat păstrează beneficiile hidratante ale părintelui său, fără a avea însă mirosul și textura solidă a acestuia. Prin procesul de fracționare, din uleiul de cocos sunt eliminați acizii grași ce îi confereau acestuia textura solidă. Rezultă un ulei format din trigliceridele capric și caprilic din uleiul de cocos.

Uleiul de cocos fracționat este un lichid cu vâscozitate redusă, incolor, inodor, emolient, non-comedogenic. Se absoarbe rapid în piele și lasă o senzație fină, satinată, fără a fi uleios. Nu formează pe piele o peliculă grasă sau uleioasă.

Poate fi încorporat în creme, loțiuni, măști de față sau păr, sau poate fi folosit ca atare. Hidratează și hrănește piele și conferă strălucire și volum părului.

Este des folosit la diluarea uleiurilor esențiale, deoarece permite absorbția rapidă a acestora în piele și nu intervine asupra aromei lor.
Cum se obține?
Uleiul de cocos fracționat este obținut din ulei de cocos, printr-un proces numit fracționare. Fracționarea se folosește pentru a separa diverse tipuri de acizi grași ce se găsesc în mod natural în unele uleiuri.

Punctul diferit de topire al diverșilor acizi grași fac posibil acest proces. De exemplu, acizii grași cu lanț lung au puncte de topire mai înalte decât acizii capric și caprilic. Așadar, aceștia se vor solidifica mai repede atunci când sunt expuși la răcire.

Fracționarea uleiului de cocos se face prin încălzirea acestuia la temperaturi mai mari decât punctul său de topire. Apoi este lăsat să se răcească. Fracția solidă este apoi separată de cea lichidă.
Utilizări:
Produs versatil, se folosește într-o gamă largă de produse cosmetice, precum și în aromaterapie

Poate fi combinat cu alte uleiuri vegetale, pentru a le îmbunătăți textura și senzația pe piele
Creme, loțiuni, emulsii, seruri uleioase, balsamuri cu absorbție rapidă pentru pentru îngrijirea tenului și corpului
uleiuri și serumuri cu textură uscată, penetrantă, pentru orice tip de ten
produse de machiaj: fond de ten, farduri, pudre compacte, rujuri
lapte demachiant, demachiant bifazic
serumuri nutritive, balsamuri și creme capilare pentru păr
produse pentru plajă sau pentru îngrijirea de după expunerea la soare
deodorante stick sau roll-on
ca ulei de masaj
bază purtătoare în aromaterapie, pentru masaj cu uleiuri esențiale
bază pentru parfumuri , păstrează bine mirosurile
bază pentru macerate uleioase, fiind un bun solvent pentru lipide

Informații suplimentare

Cantitate

100 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.