Reducere!
 

Hidrolat de Cistus – apă florală – hidrosol

30,00 lei

Hidrolatul de Cistus este foarte apreciat pentru efectele sale purificatoare, echilibrante (atât liniștitoare, cât și stimulante) și regenerante asupra pielii. Este ideal atât pentru pielea delicată, sensibilă, cât și pentru pielea matură. Conferă pielii fermitate și tonus, alină iritațiile și inflamațiile și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Este foarte puternic din punct de vedere energetic. Are efecte vindecătoare asupra trupului, minții și sufletului, mai ales în perioadele de stres și tensiune emoțională.

Cistus este unul dintre remediile florale din terapia Bach și unul dintre ingredientele ce alcătuiesc complexul Rescue Remedy, tot din terapia florală Bach.

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Nativ din regiunea mediteraneană, Cistus este un arbust cu flori foarte aromate, albe sau roz, în funcție de specie. Încă din antichitate, era folosit atât în parfumerie, cât și în scopuri terapeutice.  Extractele din această plantă sunt folosite ca ingrediente în compoziția diverselor creme şi unguente, atât cosmetice, cât și medicale. hidrolat de cistus

Aroma sa este ierboasă, cu note lemnoase. Este o aromă caldă, uscată. Asemănătoare uleiului esențial aferent, dar fără adâncimea și complexitatea acestuia. Unii au asemănat aroma hidrolatului de Cistus cu aroma ”unui Rolls Royce ce aparține unui maharajah”. 

Proprietăți terapeutice și aplicații practice – hidrolat de Cistus

 • Foarte astringent, cicatrizant, ajută la oprirea hemoragiilor și sângerărilor aproape instantaneu. Este folositor și pentru curățarea rănilor, zgârieturilor etc. Folosește în compresă în caz de hematom cu sângerare
 • Pulverizează pe față de 2 ori pe zi. Folosește în loțiuni și/sau măști pentru față. Hidrolatul de Cistus este un foarte bun produs antirid. Ajută la netezirea ridurilor fine
 • Folosește în compresă pe zona din jurul ochilor. Contribuie la ameliorarea aspectului ridurilor fine, al cearcănelor și al pungilor de sub ochi.
 • Poate fi de folos tenului acneic și gras
 • Poate fi folosit ca aftershave, singur sau în combinație cu hidrolat de Mușețel German
 • Una dintre cele mai importante aplicații ale hidrolatului de Cistus este în caz de endometrioză. Poate fi folosit sub formă de duș vaginal sau băi de șezut, combinat cu hidrolat de Coada-șoricelului și Imortele (Helichrysum)
 • Combină cu hidrolat de imortele (Helichrysum) pentru activarea microcirculației
 • În cartea L’Aromatherapie Exactement, Pierre Franchomme spune că hidrolatul de Cistus ”are capacitatea de a produce anumite stări în care pacientul e <deconectat>, ceea ce poate fi de folos celor cu anumite dependențe, căci îi poate ajuta să rupă obiceiul”
 • Poate fi folosit în difuzorul ultrasonic, în loc de apă.

După desfacere, recomandăm a se utiliza în aproximativ 60-90 de zile, pentru a beneficia de toate proprietățile;  hidrolații încep să se altereze după un timp, chiar dacă sunt păstrați la frigider.

Informații suplimentare

Cantitate

100 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

 • Reducere! Quick View

  Hidrolat de Hamamelis – apă florală – hidrolat

  30,00 lei
  Adaugă în coș
 • Stoc Epuizat
  Quick View

  Hidrolat de imortele (helichrysum) – apă florală – hidrosol

  35,00 lei
  Citește mai mult